Sufleurile sunt preparate calde, care se servesc imediat dupa ce au fost pregatite. Surprinde-ti si tu familia pregatind un sufleu de cascaval.

Ingrediente pentru sufleu de cascaval

250 g cascaval

6 oua

1 cana lapte

1 lingura cu faina

2 linguri unt

sare, dupa gust

Cum se preparare sufleu de cascaval

Pune faina la desfacut in lapte, amestec-o apoi cu galbenusurile puse pe rand si cascavalul dat pe razatoare. Omogenizeaza foarte bine acest amestec. Adauga putina sare, daca este nevoie.

Bate albusurile pana devin spuma tare, toarna-le peste compozitia anterioara si amesteca totul de jos in sus, pentru ca sa-ti ramana o compozitie aerata. Toarna aluatul intr-o tava unsa cu doua linguri de unt.

Baga forma la cuptor, la 175 de grade, pentru 50 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase si serveste-l cald.

Cum se serveste sufleu cu cascaval

Sufleul isi pierde forma frumoasa daca se pastreaza de pe o zi pe alta, astfel incat e indicat sa se consume imediat dupa preparare. Serveste sufleul alaturi de un vin alb, demidulce.

Foto : nummykitchen.blogspot.com
 

  •   2012-05-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii