Tapas reprezinta denumirea generica pentru diferite aperitive din bucataria spaniola.

Ingrediente pentru tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

8 felii pastrama vita

2 lingurite de frunze de cimbru (sau rozmarin) proaspat

1 bagheta proaspata

250 g branza Brie, rece, feliata

sare

piper negru, proaspat macinat

8 rosii uscate in cuptor

Cum se prepara tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Feliaza bagheta pe diagonala, astfel incat sa obtii circa opt felii de paine. Unge aceste felii cu ulei, presara peste ele sare si piper, apoi pune-le la copt, la 220 de grade, circa un minut.

Scoate feliile de bagheta, acopera-le cu branza, apoi aseaza peste ele pastrama de vita si feliile de rosii uscate. Mai baga aperitivele la cuptor circa 2 minute, astfel incat sa se topeasca branza.

Aseaza peste tapas verdeata proaspata (cimbru, rozmarin).

Cum se servesc tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Serveste tapas calde.

Foto:ydean.com
 

  •   2012-07-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii