Tapas reprezinta denumirea generica pentru diferite aperitive din bucataria spaniola.

Ingrediente pentru tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

8 felii pastrama vita

2 lingurite de frunze de cimbru (sau rozmarin) proaspat

1 bagheta proaspata

250 g branza Brie, rece, feliata

sare

piper negru, proaspat macinat

8 rosii uscate in cuptor

Cum se prepara tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Feliaza bagheta pe diagonala, astfel incat sa obtii circa opt felii de paine. Unge aceste felii cu ulei, presara peste ele sare si piper, apoi pune-le la copt, la 220 de grade, circa un minut.

Scoate feliile de bagheta, acopera-le cu branza, apoi aseaza peste ele pastrama de vita si feliile de rosii uscate. Mai baga aperitivele la cuptor circa 2 minute, astfel incat sa se topeasca branza.

Aseaza peste tapas verdeata proaspata (cimbru, rozmarin).

Cum se servesc tapas cu rosii uscate si pastrama de vita

Serveste tapas calde.

Foto:ydean.com
 

  •   2012-07-19
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.