Tarta cu gulii si carnaciori este o tarta sarata, care se serveste ca aperitiv.

Ingrediente pentru tarta cu gulii si carnaciori

1 foaie aluat tarta sarata

1 lingura unt

1 lingura ulei de masline

1 ceapa mare

2 catei usturoi

2 gulii

1 lingura busuioc proaspat tocat

1 ou

100 g carnaciori

100 g ricotta

sare

piper

Cum se prepara tarta cu gulii si carnaciori

Pune uleiul si untul la incins intr-o tigaie incapatoare, caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine aurie, apoi adauga usturoiul si gulia rasa. Lasa amestecul sa se caleasca 5 minute, apoi adauga si carnaciorii taiati rondele. Tine tigaia la foc mediu, inca 5 minute.

Intr-un bol incapator, pune ricotta si oul, adauga ingredientele din tigaie, apoi omogenizeaza amestecul. Potriveste totul de gust, cu sare, piper si busuioc proaspat tocat.

Aseaza aluatul de tarta intr-o tava speciala de tarta, adauga compozitia de gulii si carnaciori si da totul la copt, la 180 de grade, circa 30 de minute.

Cum se serveste tarta cu gulii si carnaciori

Serveste tarta calduta sau rece, dupa preferinta.

Foto: mypantryshelf.com

  •   2012-08-06
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.