Tarta cu ricotta si ierburi este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru petrecerile cu multi invitati.
Ingrediente pentru tarta cu ricotta si ierburi
- 250 grame ceapa verde
- 10 grame unt
- 15 grame cimbru
- 300 grame ricotta
- 1 ou
- 125 ml smantana
- 125 ml lapte
- 55 grame carne tocata usor picanta
- sare
-
piper.
Cum se prepara tarta cu ricotta si ierburi
Toaca ceapa verde. Intr-o tigaie topeste untul si adauga ceapa. Lasa pe foc cateva minute si asezoneaza cu sare si piper. Cand iei de pe foc adauga cimbrul si lasa sa se raceasca.
Intr-un bol amesteca ricotta cu ouale, smantana, laptele, carnea tocata, sare si piper.
Adauga apoi si ceapa si amesteca bine.
Toarna apoi compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este gata, scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Cum se serveste tarta cu ricotta si ierburi
Tarta cu ricotta si ierburi se serveste ca atare. O poti servi si cu salata de rucola cu zeama de lamaie.