Aperitive

#anghinare #sunca #ciuperci #tarta

Tarta de sarbatori cu ciuperci, sunca de Parma si anghinare

Pentru masa de sarbatori , serveste un aperitiv cu ciuperci , sunca de parma si anghinare . Preparatul poate fi servit fie cald, fie la temperatura camerei.

Ingrediente pentru tarta cu ciuperci, sunca de Parma si anghinare
 

  • 1 3-4 cana faina cernuta
  • 60 gr parmezan ras
  • 2/3 cana unt bucatele
  • 1 ou batut
  • 1 lingura ulei de masline
  • 230 gr ciuperci proaspete, feliate
  • 85 gr sunca de Parma
  • ½ cana inimi de anghinare, scurse
  • 7/8 cana smantana
  • 4 oua
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1/3 cana lapte
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara tarta cu ciuperci, sunca de Parma si anghinare
 

Pune intr-un blender faina, parmezanul, untul si un varf de sare. Mixeaza scurt. Adauga apoi oul si o lingura de ulei. Cand aluatul este gata, inveleste-l in folie de plastic si lasa-l sa se raceasca in frigider o ora.

Intinde aluatul intr-o tava si lasa-l la racit peste noapte. Apoi pune in folie de copt si da la cuptor pentru 15 minute, la 190 grade Celsius. Scoate din cuptor si lasa tarta sa se raceasca.

Pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si ciupercile. Soteaza-le in jur de 10 minute, apoi scurge-le si lasa-le sa se raceasca.

Aseaza sunca peste aluat, apoi pune ciupercile si anghinarele. Amesteca intr-un castron smantana, ouale, patrunjelul si laptele. Bate-le bine, adauga sare si piper si toarna compozitia peste tarta cu sunca, ciuperci si anghinare. Da-o la cuptor pentru 40 de minute, pana capata o culoare aurie.
 

Cum se serveste tarta cu ciuperci, sunca de Parma si anghinare
 

Serveste-o calda sau rece.
 

  •   2010-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii