Aperitive

#tarta #bacon

Tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold

Tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold este mancarea perfecta pentru zilele toride de vara. Se pregateste usor, este foarte hranitoare si satioasa.

Ingrediente pentru tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:

Pentru tarta:
 

  • 2/3 cana faina de secara
  •  o ceasca si jumatate de faina alba
  • 1/4 lingurita de sare
  • 8 linguri de unt
  • 1/3 cana de apa cu gheata


Pentru umplutura:

o sfecla mangold
doua felii de bacon
o ceapa
200 g branza Gruyere
3 oua
sare si piper

Cum se prepara tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:

Taie frunzele de sfecla si ceapa marunt. Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si rumeneste baconul. Adauga si frunzele de sfecla, si ceapa in acelasi ulei si caleste-le aproximativ 3 minute.

Pentru tarta amesteca toate ingredientele pana cand obtii un aluat omogen si elastic. Rade branza, apoi pune amestecul de sunca peste tarta. Asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust si presara peste ea si branza. La final, pune tarta la copt pentru aproximativ 45 de minute.

Cum se serveste tarta elvetiana cu bacon si sfecla mangold:

Tarta elvetiana se serveste atat calda, cat si rece, ca aperitiv.

Sursa foto: healthygreenkitchen.com
 

  •   2013-08-21
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.