Aperitive

#branza #tarta #praz

Tarte cu praz si branza de capra

Tartele cu praz si branza de capra reprezinta un preparat usor de facut, potrivit pentru vegetarieni si nu numai. Totul este gata in aproximativ 1 ora.

Ingrediente pentru tarte cu praz si branza de capra
 

  • 4 bucati de praz, taiate marunt
  • 4 bucati de branza de capra cu coaja
  • 375 aluat de patiserie
  • 1 bucata de unt
  • 2 linguri frunze de cimbru si 4 ramurele
  • ulei de trufe sau de nuci
     

Cum se prepara tartele cu praz si branza de capra
 

Spala bine prazul, fara sa-l stergi. Pune untul intr-o tigaie si dupa ce se topeste pune prazul si frunzele de cimbru. Presara piper si sare. Lasa prazul pe foc vreo 25 de minute, pana cand acesta se inmoaie. Scoate-l apoi si pune-l intr-un alt vas, sa se raceasca.

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Ruleaza aluatul, apoi taie in cercule. Daca nu-ti place aceasta forma, poti face patratele sau dreptunghiuri sau orice alta forma doresti. Pune-l pe o hartie de copt . Deasupra cerculetelor de aluat se pune prazul, avand grija sa ramana o margine de aluat neacoperita de legume.  In mijloc se pune cate o bucata de branza de capra, iar in varf se garniseste cu o crenguta de cimbru. Marginile din aluat se inalta putin, strangand intre ele compozitia. Se dau la cuptor 25 de minute, pana cand devin pufoase si capata o culoare aurie.
 

Cum se servesc tartele cu praz si branza de capra
 

Se servesc fierbinti. Se poate picura putin ulei de masline pe deasupra.

 

  •   2010-11-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii