Aperitive

#oua #somon # tarte #tarte din cartofi

Tarte din cartofi cu oua ochiuri si somon

Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon sunt un aperitiv perfect pentru o petrecere alaturi de prieteni. Arata spectaculos, sunt savuroase si se prepara si foarte usor.


Ingrediente pentru tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon:

  • 550 g cartofi, decojiti si injumatatiti
  • 125 ml de apa
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 1 lingura de capere
  • 1 lingura de otet alb
  • 4 oua
  • 60 g rucola
  • 300 g somon afumat


Cum se prepara tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon:

Asaza cartofii intr-un castron mare impreuna cu apa si pune-i la cuptorul cu microunde, acoperiti cu o folie de aluminiu, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie putin.

Unge formele de briose cu putin ulei, apoi amesteca cartofii bine scursi cu uleiul de masline, pana cand obtii o compozitie omogena. Pune cartofii in formele de tarte si da-i la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumenesc.

Intre timp, incinge uleiul vegetal intr-o tigaie si prajeste caperele aproximativ 2 minute, pana cand devin aurii si crocante.

Intr-o cratita mare, pune apa si las-o sa fiarba la foc mediu. Sparge ouale in boluri mici si pune-le pe fiecare in apa. Lasa-le sa fiarba circa 3 minute, apoi scoate-le pe un prosop de hartie.

Asaza pe fiecare tarta cate un ou, o bucata de somon afumat si rucola.


Cum se servesc tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon:

Tartele din cartofi cu oua ochiuri si somon se servesc la temperatura camerei, presarate cu capere prajite si usturoi.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare