toba de porc este un preparat traditional romanesc, care se serveste in special la mesele festive. Se prepara din organe si carne de porc . In compozitie mai poti adauga si sorici si urechi de porc.
Ingrediente pentru toba de porc
- 2 kilograme organe de porc
- 500 grame carne de porc
- burta de porc
- 1 kilogram capatana de porc
- otet
- foi de dafin
- cimbru
- 3 cepe
- sare
- piper.
Cum se prepara toba de porc
Spala bine burta de porc, cu sare. Las-o apoi la rece in apa cu sare si otet.
Intre timp, spala si curata bine toate organele de porc. Pune la fiert organele impreuna cu carnea si capatana de porc. Adaug ceapa si sarea. Lasa sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe oase. Ai grija sa iei din cand in cand spuma care se formeaza deasupra. Adauga 2-3 foi de dafin si boabe de piper.
Scoate apoi carnea si las-o sa se raceasca putin. Taie carnea si amestec-o cu o cana din lichidul in care a fiert. Adauga cimbru si piper macinat.
Umple burta de porc cu aceasta compozitie. Adauga si cate putin din lichidul in care a fiert carnea. Coase apoi bine burta de porc si da-o la fiert, in lichidul ramas, la foc mic. Lasa toba sa fiarba timp de 1- 2 ore.
Cand este gata, aseaza toba intre doua plansete peste care asezi o greutate. Las-o asa, la rece, peste noapte.
Cum se serveste toba de porc
Toba de porc se serveste cu mustar, alaturi de alte aperitive din porc.