Vinetele coapte cu rosii si menta sunt delicioase si usor de preparat. Sunt ideale ca aperitive la o petrecere cu multi invitati. Le poti servi si cu paine prajita si alte aperitive.
Ingrediente pentru vinete coapte cu rosii si menta
- 30 ml ulei de masline
- 2 vinete feliate
- 100 grame ricotta
- 20 grame capere
- 1 ceapa rosie mica tocata
- 3 rosii
- 30 grame frunze de menta tocata
- 20 ml otet balsamic
-
piper .
Cum se prepara vinetele coapte cu rosii si menta
Tapteaza o tava cu hartie de copt . Aseaza pe tava feliile de vinete. Presara peste vinete sate si piper. Da tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute. Intoarce apoi feliile de vinete pe cealalta parte si asezoneaza din nou cu sare si piper. Mai lasa la cuptor timp de 10 minute.
Intr-un bol amesteca branza ricotta cu capere, ceapa, rosii tocate, menta, otet balsamic si putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se servesc vinetele coapte cu rosii si menta
Pe un platou aseaza feliile de vinete. Deasupra fiecareia aseaza cate o lingura din salata cu rosii, ricotta si menta.