1. Clatite sarate cu dovleac
Sursa foto: foxeslovelemons.com
Ingrediente:
- 1 cupa de faina de naut
- ¾ cupa de piure de dovleac
- ½ cupa de frunze de spanac tocate
- ½ cupa de morcovi feliati foarte subtire
- ½ cupa de ceapa verde tocata
- 2 linguri de coriandru taiat mic
- ¼ cupa de apa minerala
- ¾ dintr-o lingura de fulgi de chilli tocati, insa se adapteaza dupa gustul fiecarui om
- ½ dintr-o lingurita de carambol
- Sare
- 3 linguri de ulei pentru a coace clatitele
Preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca intre ele.
- Apoi se pune apa minerala.
- Daca amestecul este inca gros, atunci mai trebuie sa fie adaugata apa minerala.
- Se unge o tava cu ulei.
- Pentru fiecare clatita se pun cate doua linguri de aluat.
- Se intorc dupa 5-6 minute si se lasa inca atat, pana capata o culoare galben-aramie.
2. Humus cu dovleac, rozmarin si usturoi
Sursa foto: pinchofyum.com
Ingrediente:
- 1-2 capatani de usturoi prajit
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri apa
- 1 cutie de naut, clatit si scurs de apa
- 2/3 cupa de piure de dovleac
- 1 lingura de sirpo de artar sau miere
- ½ lingurita de rozmarin proaspat tocat
- Sare
Preparare:
- Pentru a praji usturoiul se pune in tigaie zdrobit cu ulei de masline si se lasa la foc mic spre mediu pentru 15 sau chiar 20 de minute.
- Se amesteca toate ingredientele intr-un fel de piure intr-un blender, fara rozmarin, care se adauga la final in blender.
- Se serveste cu bucati de mar, cu biscuti saraci, cu morcovi, cu paine cu seminte sau orice altceva iti trece prin cap.
3. Quesadilla cu dovleac si branza brie
Sursa foto: ruchiskitchen.com
Ingrediente:
- 1-3/4 cupe de piure de dovleac
- 1 lingura de pudra de chilli, sau dupa preferinte
- 1 lingurita de salvie proaspata zdrobita
- ¼ lingurita ardei rosu
- Spray pentru gatit care ajuta la a nu se lipi
- 8 tortillas mici ca dimensiune
- 150 de grame de branza brie
Preparare:
- Intr-un bol mic se amesteca piureul de dovleac, ardeiul rosu, chilli, salvia.
- Se incalzeste cuptorul la temperatura medie, se unge o tava cu ulei si se pun 4 tortillas cu ¼ din amestecul cu piure, ¼ din branza si o tortilla deasupra. Se coc aproximativ 4-6 minute, pana cand branza se topeste, iar culoarea este aurie. Se intorc si pe partea cealalta cand sunt la mijlocul timpului de coacere. Se taie in triunghi si se servesc calde.