Sos inspaimantator de spanac in bol de paine
Sursa foto: womansday.com
Ingrediente
- 1 cana de smantana
- ½ cana maioneza
- 1 lingurita busuioc uscat
- ½ lingurita piper negru
- ½ lingurita praf de usturoi
- ½ lingurita sare
- 1 pachet de spanac congelat
- ceapa verde
- ¼ cana morcov ras
- Colorant alimentar verde (optional)
- Colorant alimentar negru
- Doua sticks-uri de paine refrigerate
- 1 paine rotunda din secara
- 1 pachet crema de branza
Cum se prepara
Amesteca smantana, maioneza, busuiocul, piperul negru, praful de usturoi si sarea. Pune tot aici spanacul, ceapa verde si morcovul si paseaza-le pe toate cu blenderul. Daca este nevoie de o culoare mai intensa, adauga colorant verde. Acopera si lasa la frigider peste noapte.
Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Ia cele doua sticks-uri de paine refrigerate si impleteste-le astfel incat sa formezi din ele o toarta, infige cate o scobitoare in fiecare capat si pune-le le cuptor. Dupa ce toarta formata s-a racit, coloreaza-o cu colorant alimentar negru.
Taie un capac din painea rotunda astfel incat sa arate asemenea unui bol si atasaza-i toarta.
Intr-un castron, amesteca crema de branza cu colorant negru si pune amestecul intr-o punga cu fermoar, fa o gaura intr-un colt si aplica un strat in partea de sus a bolului de paine.
Branza mumie
Sursa foto: delish.com
Ingrediente
- 1 pachet aluat de patiserie
- 1 pachet branza brie
- 1 ou
- 1 lingura de lapte
- 2 mini pepperoni
- 2 masline negre feliate
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pe o suprafata pudrata cu faina, despacheteaza aluatul de patiserie si taie cateva fasii subtiri (aprox. 1 cm latime). Infasoara bucata de branza in aceste fasii de aluat, astfel incat sa arate precum o mumie. Amesteca oul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule unge aluatul. Pune branza brie intr-o tava cu hartie de copt si pune-o la cuptor aproximativ 20 de minute, pana cand branza este suficient de moale, iar aluatul a devenit auriu. Pentru a face si ochii mumiei, pune doi mini pepperoni in doua felii de masline.
Oua diabolice
Sursa foto: lacocinadeleslie.com/
Ingrediente
- 8 oua fierte tari
- 2 bucati avocado
- 1 lingura suc de lime
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru
- 1/8 lingurita piper rosu (cayenne)
Cum se prepara
Cojeste ouale si taie-le in doua. Scoate galbenusurile si pune-le intr-un bol, iar jumatatile de albus pune-le pe o tava. Peste galbenusuri, adauga avocado si suc de lamaie si paseaza pana cand devine un amestec cremos. Asezoneaza cu sare si piper. Umple fiecare jumatate de albus cu amestecul din galbenus si avocado. Pentru a face ouale sa arate precum niste ochi diabolici, decoreaza-le cu cate o felie de maslina si sos rosu.