Sandwich cu somon si bacon
Ingrediente:
- 8 felii de bacon
- 1 iaurt grecesc
- marar verde
- 1 fir ceapa verde tocata mare
- 500 grame somon file fara piele
- sare
- piper
- 1 lingura ulei
- 8 felii de paine prajita
- salata verde
- rosii
- salata de castraveti (optional)
Cum se prepara
Baconul se frige intr-o tigaie pana devine crocant. Amesteca iaurtul grecesc cu mararul verde tocat, ceapa, sare si piper. Taie somonul in patru bucati subtiri, condimenteaza cu sare si piper si prepara-l in ulei la temperatura medie, pana capata o culoare opaca, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
Pune din amestecul cu iaurt peste fiecare dintre cele patru felii de paine prajita si deasupra asaza salata, felii de rosii, somon, bacon si inca patru felii de paine prajita. Serveste sandwichul cu salata de castraveti.
Sandwich in lipie cu ton si avocado
Ingrediente
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 1/2 lingura ulei de masline
- Sare, piper
- Conserva de tonĀ
- 1 avocado
- 2 fire ceapa verde tocata
- Amestec de salate verzi
- 4 lipii
Cum se prepara
Intr-un bol, amesteca sucul de lamaie, uleiul, sare si piper. Toarna amestecul peste ton, avocado taiat bucati si ceapa verde tocata.
Pune pe fiecare lipie cate o parte din amestecul de salate verzi, asaza amestecul de ton si avocado si ruleaza lipia.
Tartine cu vinete si rosii
Ingrediente
- 8 felii de paine, de preferat o specialitate rustica
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 vinete mici, feliate subtire
- Sare
- 100 de grame de mozzarella rupta bucatele mici
- 4 rosii taiate in felii subtiri
- Parmezan ras
- Busuioc pentru decor
Cum se prepara
Incinge gratarul la temperatura medie si asaza feliile de paine pentru 5 minute sau pana cand painea devine crocanta. Pune feliile de paine pe o farfurie si freaca fiecare felie cu usturoi. Presara apoi peste paine 2 linguri de ulei de masline.
Amesteca vinetele taiate in felii subtiri cu uleiul de masline ramas si presara sare. Pune vinetele pe gratar pentru 5 minute, intoarce-le si asaza peste ele mozzarella. Mai lasa-le pe gratar pentru 5 minute sau pana cand branza se topeste. Pune peste fiecare felie de paine, felii de rosii si sare, apoi un strat de vinete si la final presara parmezan si busuioc verde pentru decor.