Aperitive

#aperitiv #anghinare #reteta #culinar #masline #branza #antipaste

Aperitiv cu anghinare, branza si masline

Aperitivele sau antipastele sunt considerate modalitati deosebite de a incepe o masa cu specific italian. Iar combinatia de anghinare , branza si masline poate fi una foarte buna, alaturi de paine prajita. De aceea aceasta reteta este nu doar una gustoasa, ci si usor de preparat.


Pentru opt portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3 borcane (cani) de miezuri de anghinare marinate, neclatite
     
  • 1 borcan (cana) de ardei grasi rosii, copti, curatati si feliati
     
  • 1 cutie de masline negre , scurse
     
  • 500 de grame de branza afumata (de preferinta branza provolone), taiata cubulete
     
  • O treime de cana de ulei de masline
     
  • O jumatate de cana de otet balsamic
     
  • O jumatate de lingurita de oregano uscat
     
  • 1 catel de usturoi, taiat fin
     
  • Sare si piper, dupa gust
     
  • 8 frunze de busuioc proaspat, taiat in fasii subtiri.

     

Mod de preparare:

  • Puneti canile cu miez de anghinare cu tot cu lichidul lor intr-un vas de un litru si jumatate sau mai mare, cu un capac deasupra. Adaugati ardeii, maslinele si branza.
     
  • Intr-un bol mediu, amestecati uleiul de masline, otetul balsamic, oregano, usturoiul, sarea si piperul astfel incat sa rezulte un sos.
     
  • Presarati sosul rezultat deasupra ingredientelor din vas, puneti la loc capacul si puneti-l la frigider pentru cel putin 3 ore, scuturand usor o data la o ora.

     

Mod de servire :


Scoateti amestecul rezultat la temperatura camerei si puneti-l pe un platou, peste care puneti frunzele de busuioc. Poate fi servit cu paine prajita, dar si cu paine obisnuita.
 

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului