Vrei sa ii surprinzi pe cei mici cu un aperitiv deosebit de Halloween sau organizezi o masa festiva si vrei sa-ti inspaimanti invitatii? Prepara un aperitiv simplu, dar infricosator: oua umplute cu ton! Iata cate este de simplu!
Ingrediente pentru oualele infricosatoare
- 6 oua fierte
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 lingura patrunjel tocat
- 3 linguri maioneza
- 1 lingura mustar
- 1 lingura capere
- masline umplute
- sare
- piper proaspat macinat
- ketchup pentru ornat
Cum se prepara ouale infricosatoare
Taie ouale in jumatati si scoate galbenusul avand grija sa nu rupi albusul.
Scurge bine zeama de la conserva de ton si adauga pestele in blender impreuna cu patrunjelul, caperele, mustarul, galbenusurile si patrunjelul. Mixeaza bine pana obtii o pasta omogena. Scoate compozitia intr-un castron, adauga maioneza si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Umple locul in care a fost galbenusul cu compozitia preparata anterior, astfel incat aceasta sa iasa usor in relief. Taie maslinele umplute in jumatati si decoreaza ouale cu acestea.
Decoreaza ouale cu ketchup ca in imaginea de mai sus.
Cum se servesc ouale infricosatoare
Serveste ouala cu paine prajita sau paine de casa, alaturi de alte aperitive. Pot fi servite si la micul dejun.
Sursa foto: kathskitchensync.wordpress.com