Aperitive

#paine #branza #castraveti #masline

Aperitive cu masline si castraveti

Daca vrei o reteta extrem de simpla pentru aperitive, incearca unele cu masline si castraveti . Sunt foarte usor de facut, fiind gata in 5 minute. Nu este un preparat elaborat, dar este un preparat care, de cele mai multe ori, dispare de pe tava in cateva minute datorita simplitatii si gustului sau bun.

Ingrediente pentru aperitive cu masline si castraveti
 

  • 1 castravete mare
  • 1 pachet de branza cremoasa
  • ¼ cana dressing pentru salata cu branza albastra (vezi reteta mai jos)
  • 450 gr paine de secara
  • 15 masline verzi , umplute cu ardei
     

Cum se prepara aperitivele cu masline si castraveti
 

Foloseste-te de furculita ca de o grebla pentru a face niste dungi de-a lungul castravetelui, pe coaja acestuia, astfel incat dungile sa dezvaluie pulpa legumei. Apoi taie castravetele rondele. Desigur, daca nu vrei sa-i dai un aspect estetic, il poti taia pur si simplu.

Pune intr-un castron crema de branza si dressingul de branza albastra. Amesteca bine. Ia feliile de paine de secara si apasa-le cu niste forme pentru prajituri din aluat, astfel incat sa decupezi forma aperitivelor: cerculete, stelute etc. Intinde cu atentie compozitia de branza pe bucatelele de paine. Garniseste-le cu o feliuta rotunda de castravete si cu o maslina.

Pentru a face dressingul de salata cu branza albastra trebuie sa urmezi acesti pasi: amesteca 1 cana ulei (potrivit pentru salate) cu 3 linguri otet din vin rosu, 1 lingurita sare, ¼ lingurita paprika si tot atat piper, 1 catel de usturoi zdrobit, ½ lingurita sare, 1 lingura suc de lamaie si 1 lingura sos Worcestershire . Amesteca bine. Apoi adauga compozitia treptat in ½ cana de branza albastra sfaramitata. Da sosul la frigider, acoperit, in jur de 6 ore. Apoi foloseste sosul pentru salate sau pentru alte preparate, precum aperitivele.
 

Cum se servesc aperitivele cu masline si castraveti
 

Se servesc imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare