Aperitive

#morcovi #briose #dovlecei #briose aperitiv #briose cu branza #briose sarate

Briose cu branza, morcovi si dovlecei

Briosele cu branza, morcovi si dovlecei sunt un desert delicios, care se prepara rapid si care poate fi o excelenta optiune pentru micul dejun sau gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente briose cu branza, morcovi si dovlecei

  • 130 ml lapte;
  • 70 ml ulei de masline;
  • 2 1/2 linguri de praf de copt;
  • 2 oua, batute usor;
  • 240 g faina alba;
  • 135 g dovlecel, ras;
  • 135 g morcov, ras;
  • 100 g branza cheddar, rasa;

Cum se prepara briosele cu branza, morcovi si dovlecei

In timp ce preincalzesti cuptorul la 170 de grade Celsius, amesteca intr-un bol faina cu praful de copt. Adauga dovleceii, morcovii si jumatate din cantitatea de branza rasa. Asezoneaza cu sare si piper si amesteca bine pana ce toate ingredientele se intrepatrund.

Separat, amesteca laptele, uleiul si ouale, apoi adauga mixtura si compozitia din legume. Dupa ce ai amestecat bine, toarna compozitia in formele de briose. Presara cealalta jumatate de branza rasa si da tava la cuptor timp de 25-30 de minute.

Cum se servesc briosele cu branza, morcovi si dovlecei

Briosele cu branza, morcovi si dovlecei se servesc cu o ceasca de cafea sau de ceai.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete