Aperitive

#rosii #branza #sparanghel #bruschette

Bruschette cu sparanghel

Daca vrei sa prepari cateva aperitive usoare si foarte gustoase, incearca o reteta de bruschette cu sparanghel . Vor fi gata in jumatate de ora.

Ingrediente pentru bruschette cu sparanghel
 

  • 12 felii de bagheta frantuzeasca , prajite
  • 230 gr sparanghel proaspat, taiat
  • 2 cani rosii mici, lunguiete, injumatatite
  • ¼ cana busuioc proaspat, taiat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 cani de apa
  • 3 cele verzi, taiate
  • 3 linguri suc de lime
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ½ lingurita coaja de lime, rasa
  • ½ cana branza albastra , faramitata
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ lingurita sare
     

Cum se prepara bruschettele cu sparanghel
 

Pune niste apa sa fiarba intr-o cratita. Adauga apoi sparanghelul, dupa ce apa a inceput sa fiarba, acopera si lasa-l sa fiarba maxim 4 minute. Scoate-l scurge-l foarte bine, sterge-l cu un prosop de bucatarie ca sa-l usuci bine si apoi pune-l in apa foarte rece. Astfel, vei opri procesul de fierbere. Scurge-l si usuca-l din nou.

Pune intr-un castron sparanghelul, rosiile, busuiocul, ceapa, sucul de lime, uleiul, usturoiul, coaja de lime, sarea si piperul. Apoi amesteca usor si intinde compozitia pe feliile de paine prajita.
 

Cum se servesc bruschettele cu sparanghel
 

Presara branza albastra si serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului