Aperitive

#retete gratar #pesmet #burger #ceapa #oua #parmezan #ciuperci

Burger cu ciuperci si parmezan

Burgerul cu ciuperci si parmezan este un preparat foarte gustos, potrivit pentru persoanele care vor sa pregateasca un burger fara carne. Burgerul va fi gata in jumatate de ora.
 

Ingrediente pentru burger cu ciuperci
 

  • 3 linguri ulei de masline
  • 700 gr ciuperci, combinate, taiate
  • 1/2 cana ceapa taiata
  • 6 catei usturoi tocati
  • 2/3 cana fulgi de ovaz
  • 1/3 cana parmezan ras
  • 3/4 cana pesmet
  • 2 oua batute
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper.
     

Cum se prepara burgerul de ciuperci si parmezan
 

Incinge intr-o tigaie 1 lingura de ulei. Soteaza ciupercile, ceapa si usturoiul la foc mediu timp de 10 minute, pana cand lichidul s-a evaporat.

Pune intr-un castron compozitia din tigaie si adauga parmezanul, pesmetul, ouale, patrunjelul, fulgii de ovaz, oregano, sarea si piperul. Amesteca bine si apoi lasa compozitia sa stea 15 minute. Trebuie sa obtii o compozitie pe care sa o poti modela in maini. Fa chiftele plate, ca pentru burgeri din aceasta compozitie. Incinge apoi 2 linguri de ulei si prajeste chiftelele.
 

Cum se serveste burgerul cu ciuperci si parmezan
 

Foloseste felii de paine sau chifle pentru burger pentru a pune intre ele chifteaua de ciuperci. Adauga diverse alte ingrediente, in functie de ceea ce iti place: felii de rosii, ceapa, sos picant etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului