Caponata este o tocana de legume, traditionala in Sicilia. Se potriveste foarte bine in anotimpul cald, deoarece este indicat sa consumam mancaruri usoare, fara carne.
Ingrediente Caponata alla Siciliana
4-5 vinete
250 g masline
2 cepe medii
4 rosii coapte
2 catei usturoi
3 tulpini de telina (sau apio)
50 g capere
5 linguri otet
1 lingura zahar
10 linguri ulei de masline
sare
busuioc
Cum se prepara Caponata alla Siciliana
Taie vinetele cubulete si lasa-le in apa rece, circa doua ore.
Intre timp, decojeste rosiile si curata-le de seminte, apoi taie-le cubulete. Procedeaza in acelasi fel si in cazul cepei si usturoiului.
Pune ceapa si usturoiul la calit, in 2 linguri de ulei, iar dupa ce devin aurii, adauga rosiile tocate, maslinele si caperele. Lasa totul la fiert, pana obtii un sos.
Scurge vinetele de apa si caleste-le separat, in restul de ulei ramas. Procedeaza la fel si cu tulpinile de telina, pe care le-ai tocat, deasemenea, cubulete.
Adauga vinetele si telina peste sosul de rosii si masline, apoi presara zaharul si otetul si potriveste caponata de gust, cu sare.
Cum se serveste caponata alla Siciliana
Serveste caponata cu frunze de busuioc praospete deasupra, dupa ce s-a racit bine.
Foto:przepisy.wortale.net
#legume #retete #tocana #caponata alla siciliana #tocana de lugume
Caponata alla Siciliana
Caponata alla Siciliana Caponata este o tocana de legume, traditionala in Sicilia. Se potriveste foarte bine in anotimpul cald, deoarece este indicat sa consumam mancaruri usoare, fara carne.- 2012-06-06 2012-06-06
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa