Cartofii copti cu somon afumat si branza sunt un preparat rustic, aromat si potrivit pentru serile racoroase. Se prepara rapid si este ideal alaturi de un sos de smananta cu patrunjel.
Ingrediente pentru cartofii copti cu somon afumat si branza
6 cartofi
10 ml ulei de masline
20 ml lapte
10 grame unt
60 grame cascaval ras
50 grame somon afumat
sare
piper.
Cum se prepara cartofii copti cu somon afumat si branza
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cartofii cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Adauga cartofii intr-o tava unsa cu ulei si da la cuptor pentru 30 de minute, dupa care ii scoti si ii lasi sa se raceasca timp de 10 minute.
Cresteaza cartofii in forma de cruce, fara sa ii tai de tot, si scoate o cantitate mica de pulpa. Intr-un bol, amesteca pulpa de cartofi cu lapte, unt, cascaval. Asezoneaza cu sare si piper. Umple apoi cartofii cu aceasta compozitie si presara pe deasupra somonul. Da din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se servesc cartofii copti cu somon afumat si branza
Cartofii copti cu somon afumat si branza se servesc calzi, cu patrunjel tocat pe deasupra.
Sursa foto: myrecipes.com