Cartofii cu sos de ierburi au un gust proaspat si foarte aromat. In acest sos mai poti adauga si alte ierburi. Cartofii se sevesc atat calzi, cat si reci, alaturi de o salata racoritoare din legume.
Ingrediente pentru cartofi cu sos de ierburi
- 1 kilogram cartofi rosii curatati si taiati pe jumatate
- 50 ml suc de lamaie
- 70 ml ulei de masline
- 1 ceapa verde tocata
- 10 grame mustar
- 50 ml vermut
-
zahar
-
busuioc
-
oregano
-
cimbru
-
sare
- piper.
Cum se prepara cartofii cu sos de ierburi
Pune cartofii la fiert. Lasa-i pana apa da in clocot. Adauga apoi un praf de sare. Da focul mai mic si mai lasa cartofii la fiert pana sunt bine fierti.
Cat timp cartofii fierb, prepara sosul de ierburi. Intr-un bol amesteca sucul de lamaie cu ceapa verde , cimbrul, busuiocul, oregano , mustarul, zaharul, sarea, piperul si uleiul de masline.
Cand cartofii sunt fierti, scurge-i de apa si aseaza-i intr-un bol mare. Asezoneaza cu sare si piper. Stropeste- apoi cu vermut. Amesteca bine. Lasa cartofii asa timp de 5 minute.
Adauga apoi sosul de ierburi. Amesteca bine, pana cand toti cartofi sunt bine imbibati in sos. Inainte de a-i servi lasa cartofii la marinat timp de 10 minute.
Cum se servesc cartofii cu sos de ierburi
Cartofii cu sos de ierburi se servesc ca atare. Ii mai poti servi si cu o salata de rosii cu busuioc.