Cartofii dulci la gratar sunt usor de preparat, gustosi si aromati. Sunt ideali pentru cinele usoare, alaturi de o salata verde si sos de ulei de masline si lamaie.
Ingrediente pentru cartofii dulci la gratar
- 900 grame cartofi dulci
- 40 ml ulei de masline
- sare
Pentru sos:
- 1 legatura patrunjel tocat
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul de la o lamaie
- 50 ml ulei de masline
- sare
Cum se prepara cartofii dulci la gratar
Incinge gratarul si stropeste cu putin ulei de masline. Curata cartofii si taie apoi in felii, pe lungime. Amesteca feliile de cartofi dulci cu ulei de masline si sare.
Intr-un bol, amesteca toate ingredientele pentru sos. Cand gratarul s-a incins, asaza feliile de cartofi dulci si lasa pe gratar timp de 10 minute pe fiecare parte.
Cand sunt gata, amesteca cartofii dulci cu sos.
Cum se servesc cartofii dulci la gratar
Cartofii dulci la gratar se servesc calzi cu diverse sosuri.