Ingrediente pentru chiftelute de dovlecei si cartofi
- 250 g cartofi
- 250 g dovlecei
- 1 ou
- 1/2 lamaie
- o mana de patrunjel
- 3 fire de ceapa verde
- 1/4 cana pesmet
- 1/4 cana parmezan ras
- 1 lingurita de sare
- ulei pentru prajire
Cum se prepara chiftelute de dovlecei si cartofi
Curata cartofii si taie-i in cuburi, apoi pune-i la fiert. Cand au devenit moi, scoate-i din apa cu o spumiera si zdrobeste-i cu o furculita.
Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare. Aseaza intre doua prosoape de hartie dovleceii rasi si preseaza asa incat sa ii storci de lichid.
Amesteca intr-un castron mare piureul de cartofi, dovleceii rasi, oul, coaja de lamaie, pesmetul, parmezanul, patrunjelul tocat, ceapa verde tocata si sarea.
Formeaza bile din acest amestec. Poti folosi o cupa de inghetata pentru a-ti fi mai usor.
Incinge pe aragaz o tigaie de dimensiuni medii in care pune suficient ulei incat sa poti scufunda bilele din aluat. Chiftelutele se vor praji rapid. Pe masura ce se rumenesc, scoate-le si aseaza-le pe un prosop de hartie care sa le absoarba excesul de grasime. Serveste-le cu un sos marinara sau un sos de iaurt.
Foto: culinaryginger.com