Chiftelutele de mazare cu susan pot fi servite ca aperitive, calde sau reci.
Ingrediente pentru chiftelute cu mazare si susan
800 g mazare
300 g ricotta
2 oua
3-4 frunze menta
100 g parmezan
2 catei usturoi
100 g susan
200 g pesmet
sare
piper
Cum se prepara chiftelute cu mazare si susan
Pune mazarea la fiert in apa cu sare si las-o sa se patrunda bine. Scurge mazarea de apa, las-o sa se raceasca, apoi marunteste-o cu ajutorul robotului de bucatarie.
Peste piureul obtinut, adauga usturoiul pisat bine, frunze de menta, ouale, ricotta, sare si piper. Amesteca bine compozitia, apoi da-o la frigider o jumatate de ora.
Cu mainile umezite, formeaza chiftelute ,pe care le treci printr-un amestec de susan si pesmet.
Pune chiftelutele la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa se rumeneasca, circa 20 de minute.
Cum se servesc chiftelute cu mazare si susan
Serveste chiftelutele calde sau reci, dupa preferinta.
Foto: atkokken.com
#mazare #retete #chiftelute #susan #chiftelute de mazare
Chiftelute de mazare cu susan
Chiftelute de mazare cu susan Chiftelutele de mazare cu susan pot fi servite ca aperitive, calde sau reci.- 2012-08-31 2012-08-31
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului