Aperitive

#mazare #retete #chiftelute #susan #chiftelute de mazare

Chiftelute de mazare cu susan

Chiftelutele de mazare cu susan pot fi servite ca aperitive, calde sau reci.

Ingrediente pentru chiftelute cu mazare si susan

800 g mazare

300 g ricotta

2 oua

3-4 frunze menta

100 g parmezan

2 catei usturoi

100 g susan

200 g pesmet

sare

piper

Cum se prepara chiftelute cu mazare si susan

Pune mazarea la fiert in apa cu sare si las-o sa se patrunda bine. Scurge mazarea de apa, las-o sa se raceasca, apoi marunteste-o cu ajutorul robotului de bucatarie.

Peste piureul obtinut, adauga usturoiul pisat bine, frunze de menta, ouale, ricotta, sare si piper. Amesteca bine compozitia, apoi da-o la frigider o jumatate de ora.

Cu mainile umezite, formeaza chiftelute ,pe care le treci printr-un amestec de susan si pesmet.

Pune chiftelutele la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa se rumeneasca, circa 20 de minute.

Cum se servesc chiftelute cu mazare si susan

Serveste chiftelutele calde sau reci, dupa preferinta.

Foto: atkokken.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului