Aperitive

#retete de post #chiftele #chiftele de post #hiftelute

Chiftelute de post

Pentru ca tot suntem in post si inspiratia ta in alegerea mancarurilor este din ce in ce mai dificila, iti propunem o reteta delicioasa: chiftelute de post din cartofi.


Ingrediente pentru chiftelute de post:

  • 1 cana ciuperci
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe mici
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri faina
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia


Cum se prepara chiftelutele de post:

Curata cartofii de coaja si pune-i la fiert 15 minute. Separat, fierbe si orezul. Toaca ceapa marunt si caleste-o putin, pana cand capata o nuanta aurie.

Scurge cartofii fierti bine, paseaza-i si amesteca-i cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul si ciupercile date prin masina de tocat si condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust.

Ia cate putin din aceasta compozitie si formeaza chiftelute micute. Trece-le prin faina si prajeste-le in ulei.

Din compozitia rezultata se fac chiftelute, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.


Cum se servesc chiftelutele de post:

Chiftelutele de post se servesc reci, ca aperitiv.

Sursa foto: recipes10.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului