Clatitele sunt foarte versatile si pot fi umplute atat cu compozitii dulci, cat si sarate.
Ingrediente pentru clatite cu ciuperci si svaiter
Aluat
1 ou
10 linguri faina
1 pahar apa rece
400 ml bere
sare
ulei, pentru prajit
Umplutura
1 ceapa mica
200 g ciuperci
100 g svaiter
1 lingura ulei
sare
piper
frunze busuioc
Finisare
200 ml smantana lichida
Cum se prepara clatite cu ciuperci si svaiter
Pregateste aluatul de clatite din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la odihna, la frigider, minim 20 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura. Caleste ceapa in putin ulei, adauga ciupercile si lasa totul sa se rumeneasca usor.
Adauga peste aceasta compozitie svaiter ras, apoi potriveste de gust cu sare si piper macinat.
Umple clatitele cu aceasta compozitie si presara niste busuioc proaspat.
Aseaza clatitele intr-o tava, acopera-le cu smantana lichida si pune-le sa se rumeneasca, la foc mic, circa 20 de minute.
Cum se servesc clatite cu ciuperci si svaiter
Serveste clatitele calde.
Foto: babble.com
- 2012-07-16 2012-07-16
Articole din aperitive
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa