Aperitive

#preparare focaccia parmezan #preparare focaccia # focaccia #parmezan

Cum sa prepari cea mai buna focaccia cu parmezan

Focaccia, preparatul italian care tine loc de paine si care poate fi consumat alaturi de salata, dar si de alte preparate, este unul dintre cele mai indragite si usor de preparate italiene. Este gata in doar cateva minute si nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie.

 

Ingrediente: 

  • 450g  faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 14 grame drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata)
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • piper dupa preferinta
  • 3 lingura ulei masline (plus extra pentru uns)
  • 1 cana apa calda (dar nu fierbinte)
  • 5-6 linguri parmezan

Cum se prepara

Faramiteaza drojdia (daca folosesti drojdie proaspata) si amestec-o cu zaharul. Daca folosesti drojdie uscata adauga drojdia impreuna cu zaharul intr-un castronel. Pune apa calda peste si amesteca bine. Lasa la crescut timp de 15 minute.

Intre timp cerne faina de doua ori si adaug-o intr-un castron incapator impreuna cu sare, praful de usturoi, oregano, busuioc si piper proaspat macinat (dupa preferinte).

Adauga peste cele trei linguri de ulei, drojdia crescuta si incepe sa framanti adaugand treptat apa calda. Cand obtii un aluat omogen se scoate pe masa si se framanta bine, pana devine neted si elastic. Nu trebuie sa fie prea tare sau prea moale si nici sa se lipeasca.

 Formeaza o bila din aluat, adaug-o intr-un castron curat si unge-o cu ulei de masline. Acopera cu o carpa umeda si lasa aluatul la crescut timp de 20 de minute, intr-o incapere calduroasa.  

Preincalzeste cuptorul la 230 grade C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unge hartia cu ulei de masline. Intinde aluatul bine astfel incat sa acopere intreaga tava. Unge-l cu ulei si presara parmezanul deasupra. 

Coace focaccia timp de 15-20 de minute, pana cand este bine patrunsa si devine aurie la suprafata.

Serveste focaccia calda alaturi de salate sau alte preparate, dupa preferinta.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului