Ingrediente:
- 3 dovlecei mari
- 3 catei de usturoi
- 150g borcan iaurt grecesc cu 10% grasime
- 250 ml ulei
- doua linguri de mustar (de preferat mustar de dijon)
- un galbenus de ou
- 250 ml ulei
- o legatura de marar
- apa
- sare
- piper
Cum se prepara salata de dovlecei
Curata dovelceii si taie-i in jumatati, pe lungime. Cu o lingura inlatura semintele si apoi sa-i prin razatoare.
Intr-o oala incapatoare pune la fiert apa cu sare. Cand da in clocot adauga dovleceii rasi si lasa-i sa fiarba timp de 2-3 minute. Scoate-i intr-o sita si clateste-i din abundenta cu apa rece.
Prepara apoi maioneza dintr galbenusul de ou, mustar si ulei.
Toaca usturoiul cat mai marunt si apoi piseaza-l pana obtii o pasta. Adauga usturoiul in maioneza, impreuna cu mararul tocat, apoi adauga maioneza peste dovlecei.
Amesteca bine si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.