Foccacia cu anghinare este potrivita pentru numeroase preparate. O poti servi alaturi de aperitive precum mezeluri sau branzeturi. O poti servi si la diverse salate.
Ingrediente pentru foccacia cu anghinare
Cum se prepara foccacia cu anghinare
Intr-un bol amesteca faina cu drojdia . Adauga treptat si apa. Amesteca totul bine. Muta apoi aluatul pe o suprafata plana, cu putina faina. Framanta bine aluatul, timp de 10 minute. Lasa apoi aluatul sa creasca timp de o ora.
Intinde aluatul si preasara rozmarin si anghinare. Ruleaza. Presara pe deasupra aluatului restul de rozmarin, parmezanul ras si putin piper negru. Pune alautul intr-o tava unsa cu ulei si putina faina. Lasa sa mai creasca timp de 30 de minute.
Da apoi tava la cuptorul incalzit la 200 de grade. Lasa tava la cuptor timp de 20 - 30 de minute. Cand este gata, scoate foccacia si las-o sa se raceasca putin.
Cum se serveste foccacia cu anghinare
Foccacia cu anghinare se serveste ca atare, taiata in patratele.