Galustele cu prune sunt preparate delicioase si aromate, potrivite pentru ocaziile festive. Se servesc ca atare, cu scortisoara si putin zahar pudra .
Ingrediente pentru galuste cu prune
- 1 kg cartofi
- 200 grame faina
- 20 grame gris
- 30 de prune coapte
- 300 grame zahar
- 500 grame pesmet
- 10 grame zahar vanilat
- 10 grame sare
- ulei
-
scortisoara.
Cum se prepara galustele cu prune
Intr-o cratita pune la fiert cartofii. Intr-o tigaie incinge uleiul si adauga pesmetul. Amesteca continuu, pana se rumeste. Stinge focul si adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.
Scoate apoi samburii din prune si umple-le cu putin zahar si scortisoara.
Cand cartofii s-au fiert, da-i prin masina de tocat carne. Amesta apoi pasta de cartofi cu sarea, grisul si faina. Amesteca bine, pana obtii o pasta consistenta.
Ruleaza apoi aluatul si taie-l in bucati de marimea unei nuci. Turteste apoi pe rand bucatile de aluat, pune la mijloc cate o pruna si acopera cu aluatul.
Pune apa la fiert intr-o cratita si cand apa clocoteste adauga galustele, in serii de cate 10. Lasa-le sa fiarba 4 - 5 minute. Scoate galustele usor cu o paleta si aseaza-le in bolul cu pesmet. Tavaleste-le bine prin pesmet si transfera-le pe un platou.
Cum se servesc galustele cu prune
Galustel cu prune se servesc ca atare.