Aperitive

#briose # retete briose #Lorraine Pascal #briose cu dovleac #briose cu rozmarin

Gateste cu Lorraine Pascal! Briose cu dovleac si rozmarin, o aroganta dulce-sarata de toamna

Este timpul sa "imbracam" bucatele de toamna in ceea ce le sta cel mai bine: fructe, legume si condimente de sezon! Cheful britanic Lorraine Pascal transforma clasicele briose in delicatese parfumate, mizand pe savoarea cu care combinatia de dovleac si rozmarin ne rasfata simturile si ne incalzeste organismul in zilele friguroase! Descopera cea mai simpla si rapida reteta de briose cu dovleac si rozmarin, doar in cadrul serialului Bucatari celebri, marca Acasa.ro!

Briose cu dovleac si rozmarin

Ingrediente:

  • 60 ml ulei vegetal
  • 180 g faina cu agent de crestere
  • 130 g faina integrala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 fire de rozmarin, tocate marunt
  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 1 lingura miere
  • 1 varf cutit sare
  • 240 g dovleac copt, taiat cubulete
  • un pumn de mieji de seminte de dovleac

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Pregateste 10-12 forme de briose.

Cerne ambele tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare. Adauga sarea si rozmarinul.

Intr-un bol separat, bate ouale si amesteca-le cu iaurt, lapte, miere si ulei vegetal pana obtii o compozitie omogena.

Toarna ingredientele umede in cele uscate, amestecand usor cu o lingura, apoi adauga bucatile de dovleac, pastrand cateva cubulete pentru ornarea brioselor. Adauga compozitia in forme, cu ajutorul unei linguri. Presara bucati de dovleac si mieji de seminte pe deasupra fiecareia si baga-le la cuptor, timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc usor pe deasupra.

Cine este Lorraine Pascal?

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modeling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.



Sursa foto: trakt.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete