Aperitive

#hummus #dovleac #aperitive # retete dovleac

Hummus de dovleac

Fiindca toamna este anotimpul dovleacului aromat, iti recomandam un aperitiv foarte simplu de preparat si gustos.


Ingrediente pentru hummus de dovleac

 

  • 400 g dovleac
  • 1 catel usturoi
  • 2 lingurite tahini (pasta de susan)
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita chimen


Cum se prepara hummus de dovleac


Curata dovleacul de coaja, scoate-i semintele si spala-l in apa rece. Taie dovleacul bucati, apoi pune totul la fiert. Cand dovleacul este fiert, scoate-l la scurs si pune-l intr-un bol incapator.

Mixeaza dovleacul cu ajutorul unui blender, pana obtii o pasta fina. Adauga usturoiul maruntit, pasta de susan si zeama de lamaie. Omogenizeaza ingredientele foarte bine, apoi potriveste hummusul de gust, adaugand sare si piper.


Cum se serveste hummus de dovleac


Serveste hummusul cu felii de lipie alaturi.

Sursa foto: myrecipes.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului