Aperitive

#retete #parmezan #mamaliga #mamaliga cu parmezan

Mamaliga cremoasa cu parmezan

Mancarea cremoasa de mamaliga este un preparat potrivit pentru a fi servit pe post de garnitura. Mamaliga se face rapid, este gustoasa si hranitoare.

Ingrediente pentru mamaliga cremoasa

750 ml apa rece
170 gr faina de malai
125 ml smantana degresata
20 gr parmezan ras
40 gr unt
sare si piper

Cum se prepara mamaliga

Pune apa la fiert pana da in clocot. Adauga malaiul treptat, batand bine cu o spatula, pana cand faina de malai este incorporata bine. Da focul mai mic si fierbe 10 minute, amestecand cu o lingura de lemn.

Ia cratita de pe foc. Adauga smantana, parmezanul si untul, apoi amesteca bine pentru omogenizare. Pune sare si piper dupa gust si serveste.

Cum se serveste mamaliga

Mamaliga se serveste calda, simpla sau alaturi de un fel principal , precum o friptura.

Sursa foto : about.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete