Ingrediente penrtru maslinele pane
- masline verzi, fara samburi
- 100g crema de branza, simpla
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 1 lingurita pudra de usturoi
- sare
- piper
- 1 ou
- faina
- pesmet
- ulei, pentru prajit
Cum se prepara maslinele pane
Intr-un castron incapator adauga branza, patrunjelul si usturoiul si amesteca foarte bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga crema de branza intr-un pos. Daca nu ai un pos poti folosi o punga alimentara, mai groasa, careia sa-i tai foarte putin din varf astfel incat sa poti umple maslinele.
Umple fiecare maslina cu amestecul de branza si pune-le intr-un castron pana pregatesti restul ingredientelor.
Separat, intr-un castron mic, sparge oul si bate-l bine cu ajutorul unei furculite, pana obtii o compozitie omogena.
Intr-o farfurie adanca adauga putina faina, iar in alta farfurie adauga putin pesmet.
Intr-o tigaie, pune uleiul la incins, la foc tare. Tavaleste fiecare maslina prin faina, apoi prin ou si intr-un final prin pesmet. Prajeste-le bine, in baie de ulei, pana se rumenesc pe toate partile.
Cum se prepara maslinele pane
Serveste maslinele pane calde, sau reci, alaturi de un pahar de bere.
Sursa foto: pinterest.com