Melcii de aluat cu usturoi si parmezan se pot servi ca aperitive la petreceri, alaturi de alte preparate sarate.
Ingrediente melci de aluat cu usturoi si parmezan
- 1 pachet aluat foietaj
- 50 g unt
- 3 catei usturoi
- 150 g parmezan ras
- 1 ou
Cum se prepara melcii de aluat cu usturoi si parmezan
Lasa aluatul la dezghetat, iar intre timp pregateste o compozitie omogena din unt, parmezan ras si usturoi zdrobit.
Intinde foaia de aluat, apoi unge-o cu amestecul de parmezan. Ruleaza aluatul foarte strans, apoi taie felii din rulada obtinuta.
Asaza melcii din aluat pe o tava tapetata cu hartie, unge-i cu ou batut, apoi da totul la copt, la 180 de grade, circa 20 minute.
Cum se servesc melcii de aluat cu usturoi si parmezan
Serveste aceste aperitive calde sau reci, dupa preferinta.
Sursa foto: vegalicious.org