Daca iti plac fructele de mare si vrei sa servesti un aperitiv gustos si usor de realizat, incearca midiile cu usturoi si pesmet . Serveste-le alaturi de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/paine" title="paine">paine prajita si iti vei impresiona invitatii la masa.
Ingrediente pentru midiile cu usturoi si pesmet
- 2 kg de midii
- 50 grame de pesmet proaspat
- 50 grame de unt
- 1 catel de usturoi
- o legatura de patrunjel
- 1 lamaie
- paine crocanta.
Cum se prepara midiile cu usturoi si pesmet
- Se rade bucata de unt. Separat, se curata si se zdrobeste usturoiul. Patrunjelul este curatat de fruze, care se spala bine si se toaca marunt. Lamaia se spala bine si se taie felii.
- Se spala bine midiile si se curata. Detalii despre cum le speli si cureti gasesti aici. Se incalzeste o tigaie mare, in care se pun midiile in apa, lasandu-le la foc pana cand se deschid. Cele care nu se deschid trebuie aruncate. Dupa deschidere, se arunca carapacea de sus a midiei, lasand-o doar pe cea de jos, in care se afla carnea midiei.
- Apoi trebuie amestecate untul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul.
-
Se ia o tava si se asaza jumatatile de midii cu carnea in sus, facand un pat de midii. Compozitia de mai sus se imparte pe toate midiile si se lasa la cuptor pana capata o culoare aurie.
Cum se servesc midiile cu usturoi si pesmet
Midiile se servesc cu paine crocanta si cu felii de lamaie.