Aperitive

#aperitive #mini aperitive #retete aperitive

Mini aperitive cu aspect spectaculos

Ai nevoie de inspiratie pentru pregatirea aperitivelor? Renunta la clasicele sandwichuri cu sunca si cascaval si prepara mini gustari delicioase, cu aspect spectaculos. Iti sugeram trei retete usor de preparat, dar cu un impact vizual deosebit!


1. Mini aperitive cu bacon, salata verde si rosii

Transforma aceste aperitive clasice in gustari de efect, cu forma de mini briose.

Ingrediente:

  • 4 felii de paine
  • 10 grame unt
  • 300 grame bacon
  • 70 grame maioneza
  • 1 ceapa verde tocata
  • 300 grame rosii tocate cubulete
  • salata verde
  • 50 grame parmezan ras
  • patrunjel tocat


Cum se prepara
:
 

Amesteca baconul tocat cu maioneza, ceapa, rosiile, parmezanul, salata verde tocata marunt si patrunjelul si da la rece pentru cateva ore.

Unge o forma de briose cu unt si in fiecare forma asaza cate o jumatate de felie de paine. Da apoi la cuptor pentru 10-15 minute.

Asaza cosuletele de paine pe un platou si umple-le cu amestecul de bacon si rosii.

Mini aperitivele se servesc reci, cu patrunjel tocat pe deasupra.


2. Branza la gratar cu bacon si pere

Branza topita la gratar este delicioasa, in special in combinatie cu bacon.

Ingrediente:

  • felii de paine
  • bacon prajit
  • felii de pere
  • cascaval ras
  • unt


Cum se prepara:

Incinge o tigaie si pregateste sandwich-uri cu feliile de paine, baconul prajit, cascavalul ras si feliile subtiri de pere.

Unge sandwich-urile cu unt, asaza in tigaie si lasa pe foc timp de 10 minute pe fiecare parte, pana cand branza se topeste. Taie apoi sandwich-urile in patratele. Branza la gratar cu bacon si pere se serveste cu salata de rosii si busuioc.


3. Mini coaste la gratar cu porumb copt

Daca te-ai saturat de aceleasi aperitive cu sunca si cascaval, pregateste ceva special pentru invitatii tai. Mini coastele la gratar cu porumb copt sunt ideale pentru petreceri si au un aspect inedit.

Ingrediente:

  • 3 coaste de porc
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi
  • 200 grame pasta de tomate
  • 200 ml vin rosu
  • 50 grame mustar
  • 400 ml supa de vita
  • porumb pentru copt


Cum se prepara:

Asezoneaza coastele cu sare si piper. Combina uleiul de masline cu ceapa tocata, usturoiul, pasta de tomate, vinul rosu, mustarul si supa de vita. Adauga coastele in acest amestec si lasa la macerat peste noapte.

Taie apoi coastele in bucati mici si pune-le pe un gratar bine incins. Lasa pe foc timp de 20 de minute. Dupa ce iei coastele de pe gratar, adauga porumbul si lasa-l pe foc timp de 10 minute pe fiecare parte. Taie apoi si porumbul in bucati, de marimea coastelor.

Fixeaza bucatile de coaste cu scobitori peste porumbul copt. Mini coastele la gratar cu porumb copt se servesc cu cartofi crocanti la cuptor.




Sursa foto: nutritionfor.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului