Ouale umplute cu icre sunt un aperitiv gustos si rafinat , pe care il poti face la o ocazie speciala. Este recomandat sa faci acest preparat cu ceva timp inainte, pentru a-l tine la frigider doua ore inainte de servire .
Ingrediente pentru oua umplute cu icre de somon
- 24 oua fierte tari, decojite, taiate in jumatate
- 2/3 cana smantana
- 1/3 cana maioneza
- 1/4 cana arpagic proaspat, taiat
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 lingurite suc proaspat de lamaie
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
-
400 gr icre de somon la conserva.
Cum se prepara ouale umplute cu icre de somon
Scoate cu o lingurita galbenusurile si pune-le intr-un castron, apoi paseaza-le cu o furculita. Ia 4 jumatati de albus de ou si taie-le marunt, apoi adauga-le in castron. Pune peste ele smantana, maioneza, arpagicul, mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Amesteca bine toata compozitia. Umple albusurile de ou cu aceasta compozitie, apoi adauga la fiecare cate jumatate de lingurita de icre.
Da la frigider doua ore inainte de servire.
Cum se servesc ouale umplute cu icre de somon
Se servesc pe un platou, cu arpagic presarat, pentru culoare.
Sursa foto: foodbuzz.com