Aperitive

#paine #usturoi #bere

Paine cu usturoi si bere

Daca iti doresti sa faci paine de casa , incearca o reteta aparte: paine cu usturoi si bere. O poti servi alaturi de mancarurile picante. De asemenea, este buna cu preparate din carne de vita .

Ingrediente pentru paine cu usturoi si bere
 

  • 1 cana bere neagra
  • ½ cana faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura usturoi prajit, tocat
  • 1 ½ cana faina de grau
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura faina cu gluten
  • ¾ lingurita sare
  • porumb
     

Cum se prepara painea cu usturoi si bere
 

Pune intr-un castron berea, ½ cana faina, drojdie, 1 lingurita de zahar. Amesteca, apoi acopera cu o folie de plastic si lasa sa stea aluatul la temperatura camerei, cam 24 de ore.

Ia apoi aluatul si amesteca-l cu untura, usturoiul, fainele, zaharul, glutenul si sarea. Apoi acopera aluatul nou format si lasa-l 10 minute.
Intinde o hartie de copt, apoi pune peste ea faina de porumb si da aluatul prin ea, pe o singura parte. Lasa-l apoi la dospit cam 25 de minute.
Pune apoi painea la cuptor la 220 grade Celsius.
 

Cum se serveste painea cu usturoi si bere
 

Se serveste dupa ce s-a racit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare