Daca iti doresti sa faci paine de casa , incearca o reteta aparte: paine cu usturoi si bere. O poti servi alaturi de mancarurile picante. De asemenea, este buna cu preparate din carne de vita .
Ingrediente pentru paine cu usturoi si bere
- 1 cana bere neagra
- ½ cana faina
- 2 lingurite drojdie uscata
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura untura
- 1 lingura usturoi prajit, tocat
- 1 ½ cana faina de grau
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura faina cu gluten
- ¾ lingurita sare
-
porumb
Cum se prepara painea cu usturoi si bere
Pune intr-un castron berea, ½ cana faina, drojdie, 1 lingurita de zahar. Amesteca, apoi acopera cu o folie de plastic si lasa sa stea aluatul la temperatura camerei, cam 24 de ore.
Ia apoi aluatul si amesteca-l cu untura, usturoiul, fainele, zaharul, glutenul si sarea. Apoi acopera aluatul nou format si lasa-l 10 minute.
Intinde o hartie de copt, apoi pune peste ea faina de porumb si da aluatul prin ea, pe o singura parte. Lasa-l apoi la dospit cam 25 de minute.
Pune apoi painea la cuptor la 220 grade Celsius.
Cum se serveste painea cu usturoi si bere
Se serveste dupa ce s-a racit.