Painea cu malai este un preparat special. Serveste-o calda , proaspat scoasa din cuptor si o vei savura impreuna cu familia si prietenii.
Ingrediente pentru painea cu malai
- 250 grame malai
- 85 grame faina integrala
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 425 grame iaurt natural
- 115 grame ardei rosii, iuti
- 1 cana mica boabe de porumb dulce
- piper negru
- sare
Cum se prepara painea cu malai
Ardeii iuti rosii trebuie spalati bine, uscati si taiati .
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge tava de paine cu unt. Pune intr-un castron faina si bicarbonatul. Adauga sare si piper dupa gust.
Pune in alt vas oul, laptele, iaurtul, ardeii si malaiul. Toarna apoi aceasta compozitie in cea cu faina si amesteca usor, cu atentie, pentru a omogeniza.
Toarna apoi compozitia in tava de paine si las-o in cuptor in jur de 30 de minute, pana capata o culoare aurie.
Cum se serveste painea din malai
Se serveste calda, taiata in bucati, de preferinta , patrate.