Un mic dejun delicios sau o gustare pentru scoala sau serviciu poate fi painea prajita frantuzeasca , cu migdale . Serveste-o alaturi de fructe si vei avea o surpriza foarte frumoasa.
Ingrediente pentru paine prajita frantuzeasca cu migdale
- 1 cana fulgi de migdale
- 3 oua
- 1 cana lapte
- 3 linguri faina
- ¼ lingurita sare
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita extract de migdale
- 1 lingurita extract de vanilie
- 12 felii mici de paine frantizeasca
- 3 linguri ulei de rapita
- 3 linguri unt
-
zahar pudra
Cum se prepara painea prajita frantuzeasca cu migdale
Prajeste migdalele 5 minute intr-o tigaie, apoi ia-le de pe foc.
Amesteca intr-un castron ouale, laptele, faina, praful de copt, extractul de migdale si cel de vanilie. Apoi inmoaie bine de tot feliile de paine in acest sos si apoi pune painea la frigider pentru o ora.
Incinge uleiul de rapita intr-o tigaie. Scoate painea si ia fiecare felie si preseaza-o peste migdale, dar doar pe o singura parte. Dupa ce aceasta se acopera cu un strat de migdale, pune-o in tigaie si prajeste-o pe ambele parti.
Cum se serveste painea prajita frantuzeasca cu migdale
Se serveste cu zahar pudra presarat deasupra painii.