Aperitive

#retete carne #retete placinta # retete aperitiv # reteta placinta cu carne

Placinta cu carne, aperitivul perfect pentru Anul Nou

Placinta cu carne este o alegere inspirata pentru meniul de Anul Nou. Prepara si tu acest aperitiv si surprinde-ti invitatii cu aceasta reteta clasica.

Ingrediente placinta cu carne

1 lingura de ulei de masline;
1 ceapa rosie, fin taiata;
2 catei de usturoi, pisati;
1 1/2 cana de pesmet;
500 g carne de vita tocata;
250 g de carne de porc, tocata;
1 ou, batut;
1 lingura de mustar boabe;
2 linguri sos Worcestershire;
3/4 cana sos de rosii;
2 linguri zahar brun;

Cum se prepara placinta cu carne

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava de copt cu putin unt. Caleste ceapa si usturoiul la foc mediu. Amesteca ceapa, pesmetul, carnea, oul, mustarul, jumatate din sosul de rosii si tot sosul Worcestershire intr-un vas, apoi toarna compozitia in tava. Niveleaz-o cu o lingura.

Intr-un vas mic, amesteca zaharul si restul de sos de rosii. Toarna compozitia peste carne si da la cuptor timp de 60 de minute.

Cum se serveste placinta cu carne

Serveste placinta cu carne alaturi de o garnitura de piure de cartofi si o salata verde.

Foto:taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare