Aperitive

#placinta #peste #peste afumat #cartofi

Placinta cu peste

Placinta cu peste este o mancare pe care o poti servi atat ca fel principal , cat si ca un aperitiv. Amestecul de cartofi, peste si sosul de lapte este unul savuros, transformand-o intr-o alegere potrivita pentru orice fel de meniu. 
 

Ingrediente pentru placinta cu peste

 

  • 400 grame file de peste alb
  • 400 grame file de fumat
  • 600 mililitri lapte gras
  • 1 ceapa mica
  • 4 cuisoare
  • 2 frunze de dafin
  • 4 oua
  • cateva fire de patrunjel, tocate marunt
  • 100 grame unt
  • 50 de grame faina
  • un varf de nucsoara
  • 5-6 cartofi
  • 50 de grame de branza Cedar rasa.


Cum se prepara placinta cu peste
 

Curata pestele de piele. Pune-l intr-o tigaie si toarna deasupra 500 de mililitri de lapte.

Curata ceapa si tai-o in sferturi. In fiecare sfert pune cate o bucata de cuisoare si adauga-le in lapte, cu frunzele de dafin. Pune laptele pe foc si lasa-l sa inceapa sa fiarba. Da focul mai mic si pune-i un capac. Lasa-l sa fiarba acoperit pentru 7-8 minute. Scoate pestele pe o farfurie si scurge laptele ramas. Da farfuria deoparte ca sa se raceasca pestele. Dupa ce s-a racit, imparte-l in bucati mari pe care le poti pune deja in tava de copt.

Fierbe ouale tari. Lasa-le sa fiarba pentru 8 minute, apoi pune-le in apa rece si curata-le de coaja. Taie-le in bucati si aseaza feliile deasupra pestelui. Presara deasupra patrunjelul tocat.

Intr-o cratita topeste jumatate din cantitatea de unt, incorporeaza faina si las-o sa fiarba pentru 1 minut la foc potrivit. Da focul mai mic, toarna laptele in care ai fiert pestele, apoi amesteca pana s-a amestecat. Continua sa adaugi laptele treptat, amestecand bine, pana cand obtii un sos moale – cremos. Da focul mai mare, adu-l la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Atunci cand este ca o crema care se intareste, ia-l de pe foc si asezoneaza-l cu sare, piper si nucsoara, apoi toarna-l deasupra pestelui.

Pune-le la copt, in cuptorul pe care l-ai incalzit la 200 grade Celsius (treapta 5 a cuptorului). Fierbe cartofii pentru 20 de minute, scurge-i, potriveste-i de sare si piper si piseaza-i, amestecandu-i cu laptele si untul care au ramas. Pune-i deasupra placintei, incorporandu-i usor in interior. Dupa ce ai terminat, pune deasupra branza si baga placinta la cuptor pentru 30 de minute. Inainte de a o servi, mai pune-o inca 30 de minute la copt.
 

Cum se serveste placinta cu peste
 

Se serveste calda.

Pofta buna!

foto : bim.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare