Placinta cu peste este o mancare pe care o poti servi atat ca fel principal , cat si ca un aperitiv. Amestecul de cartofi, peste si sosul de lapte este unul savuros, transformand-o intr-o alegere potrivita pentru orice fel de meniu.
Ingrediente pentru placinta cu peste
- 400 grame file de peste alb
- 400 grame file de fumat
- 600 mililitri lapte gras
- 1 ceapa mica
- 4 cuisoare
- 2 frunze de dafin
- 4 oua
- cateva fire de patrunjel, tocate marunt
- 100 grame unt
- 50 de grame faina
- un varf de nucsoara
- 5-6 cartofi
- 50 de grame de branza Cedar rasa.
Cum se prepara placinta cu peste
Curata pestele de piele. Pune-l intr-o tigaie si toarna deasupra 500 de mililitri de lapte.
Curata ceapa si tai-o in sferturi. In fiecare sfert pune cate o bucata de cuisoare si adauga-le in lapte, cu frunzele de dafin. Pune laptele pe foc si lasa-l sa inceapa sa fiarba. Da focul mai mic si pune-i un capac. Lasa-l sa fiarba acoperit pentru 7-8 minute. Scoate pestele pe o farfurie si scurge laptele ramas. Da farfuria deoparte ca sa se raceasca pestele. Dupa ce s-a racit, imparte-l in bucati mari pe care le poti pune deja in tava de copt.
Fierbe ouale tari. Lasa-le sa fiarba pentru 8 minute, apoi pune-le in apa rece si curata-le de coaja. Taie-le in bucati si aseaza feliile deasupra pestelui. Presara deasupra patrunjelul tocat.
Intr-o cratita topeste jumatate din cantitatea de unt, incorporeaza faina si las-o sa fiarba pentru 1 minut la foc potrivit. Da focul mai mic, toarna laptele in care ai fiert pestele, apoi amesteca pana s-a amestecat. Continua sa adaugi laptele treptat, amestecand bine, pana cand obtii un sos moale – cremos. Da focul mai mare, adu-l la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Atunci cand este ca o crema care se intareste, ia-l de pe foc si asezoneaza-l cu sare, piper si nucsoara, apoi toarna-l deasupra pestelui.
Pune-le la copt, in cuptorul pe care l-ai incalzit la 200 grade Celsius (treapta 5 a cuptorului). Fierbe cartofii pentru 20 de minute, scurge-i, potriveste-i de sare si piper si piseaza-i, amestecandu-i cu laptele si untul care au ramas. Pune-i deasupra placintei, incorporandu-i usor in interior. Dupa ce ai terminat, pune deasupra branza si baga placinta la cuptor pentru 30 de minute. Inainte de a o servi, mai pune-o inca 30 de minute la copt.
Cum se serveste placinta cu peste
Se serveste calda.
Pofta buna!
foto : bim.ie