Placinta din carne de vita si bere este un preparat satios, potrivit pentru zilele de toamna. O poti servi la pranz sau seara.
Ingrediente pentru placinta cu vita si bere
- 1/4 cana faina
- 800 gr carne de vita , bucatele
- 2 linguri ulei de masline
- 4 cepe, feliate marunt
- 3 catei usturoi, tocati
- 440 ml bere Guinness
- 1 1/2 cani supa de vita
- 2 frunze dafin
- 8 crengute cimbru proaspat
- 1 foaie de aluat
-
1 ou batut usor.
Cum se prepara placinta cu vita cu bere
Pune intr-un castron faina, sare, piper, carne de vita si amesteca. Incinge uleiul intr-o cratita si prajeste carnea cu faina 5 minute. Pune ulei in alta tigaie si caleste ceapa, adauga usturoiul, apoi carnea, berea, supa de vita, dafinul, cimbrul si lasa la fiert pana da in clocot.
Da focul mai mic, acopera si lasa la fiert 1h 30 sau 2 h, pana cand carnea este patrunsa bine, iar sosul, gros. Adauga sare si piper.
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pune compozitia in tava, acopera cu aluatul uns cu ou, fa gaurele in aluat, apoi da la cuptor 15 minute.
Cum se serveste placinta cu vita si bere
Placinta cu vita si bere se serveste cu piure de cartofi .
Sursa foto: taste.com.au