Aperitive

#orez #spanac #retete #placinta # placinta de spanac

Placinta de spanac si orez

Placinta de spanac este o gustare delicioasa, pe care o poti face oricand, pentru familie sau musafiri .

Ingrediente pentru placinta

1/2 cana orez basmat
300 gr spanac
100 gr feta, sfaramata
50 gr parmezan, ras
1/2 cana marar
5 cepe verzi taiate fin
3 oua batute usor
50 gr seminte susan
12 foi pentru patiserie
50 gr unt topit
1 lingurita seminte susan sau mac

Cum se prepara placinta cu spanac

Clateste orezul in apa, scurge-l si pune-l intr-o oala cu 1 1/2 cani apa. Fierbe-l pana da in clocot, acopera, da focul mai mic si lasa la fiert inca 15 minute.

Toarna apa fiarta peste spanac, scurge rapid, toarna apa rece, scurge iar, apoi taie-l si amesteca-l cu orezul, branza, mararul, ceapa, ouale si susanul. Adauga sare si piper.

Unge jumatate de foaie de aluat cu unt, apoi adauga inca 5 straturi unse. Adauga 1/4 din compozitia de orez si inchide foile. Unge cu unt si da-le su susan. Repeta cu restul foilor de placinta. Da placinta la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute. In ultimele 10 minute acopera cu folie de copt.

Cum se serveste

Se serveste rece sau calda

Foto: americastestkitchen.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare