Aperitive

#praz #vinaigrette #ulei de masline

Praz cu sos vinaigrette

Pentru un pranz usor sau un simplu aperitiv , prepara o mancare de praz cu un sos vinaigrette .

Ingrediente pentru praz cu sos vinaigrette
 

  • ½ kg praz, taiat
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri otet balsamic din vin alb
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 oua fierte, tari, taiate marunt
  • 1 legatura de arpagic maruntit
     

Cum se prepara prazul cu sos vinaigrette
 

Pune prazul in apa fiarta si lasa-l doar cateva minute, cat sa devina fraged. Apoi scoate-l, trece-l printr-un jep de apa rece si scurge-l bine.

Pune intr-un blender mustarul, 4 linguri de apa calda, otetul balsamic, sare si piper. Porneste aparatul, pentru a obtine un sos. Apoi toarna in sos, treptat, uleiul de masline, tinand aparatul pornit, astfel incat sa obtii o emulsie.
 

Cum se serveste prazul cu sos vinaigrette
 

Aseaza prazul pe o farfurie si toarna peste el sosul din blender. Pe deasupra adauga ouale maruntite si arpagicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare