Pentru un pranz usor sau un simplu aperitiv , prepara o mancare de praz cu un sos vinaigrette .
Ingrediente pentru praz cu sos vinaigrette
- ½ kg praz, taiat
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri otet balsamic din vin alb
- 150 ml ulei de masline
- 2 oua fierte, tari, taiate marunt
-
1 legatura de arpagic maruntit
Cum se prepara prazul cu sos vinaigrette
Pune prazul in apa fiarta si lasa-l doar cateva minute, cat sa devina fraged. Apoi scoate-l, trece-l printr-un jep de apa rece si scurge-l bine.
Pune intr-un blender mustarul, 4 linguri de apa calda, otetul balsamic, sare si piper. Porneste aparatul, pentru a obtine un sos. Apoi toarna in sos, treptat, uleiul de masline, tinand aparatul pornit, astfel incat sa obtii o emulsie.
Cum se serveste prazul cu sos vinaigrette
Aseaza prazul pe o farfurie si toarna peste el sosul din blender. Pe deasupra adauga ouale maruntite si arpagicul.