Crostini cu carne de vita este un preparat gustos, pe care il poti face de sarbatori din resturile de friptura . Ceapa caramelizata adauga un plus de savoare acestor gustari.
Ingrediente pentru crostini cu carne de vita
- 2 cepe taiate marunt
- 6 linguri unt moale
- 2 lingurite zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 700 gr carne de vita
- 3 lingurite piper negru macinat
- 2 catei de usturoi, tocati
- 3/4 lingurita sare
- 2 lingurite sos hrean
- 1 paine bagheta, taiata oblic in felii
-
patrunjel proaspat, tocat.
Cum se prepara crostini cu carne de vita
Soteaza ceapa in 3 linguri de unt, la foc mediu, pentru 5 minute. Adauga zaharul si tine pe foc pana cand ceapa s-a caramelizat, amestecand des. Unge carnea cu ulei. Amesteca usturoiul, piperul si sarea, apoi freaca friptura de vita cu aceasta compozitie. Pune friptura intr-o tigaie si rumeneste-o. Pune-o intr-o tava la cuptor si las-o 25 de minute la 235 grade Celsius. Las-o sa stea 10 minute.
Amesteca sosul de hrean cu untul si intinde peste feliile de paine. Da-le la cuptor 2-3 minute pana devin aurii.
Cum se servesc crostini cu carne de vita
Taie carnea felii, pune-o pe feliile de paine, adauga ceapa caramelizata si garniseste cu patrunjel.
Sursa foto: marthastewart.com