Daca iti plac chiftelele dar te-ai saturat de reteta pe care o folosesti de obicei, incearca o noua compozitie, cu ton, cartofi si porumb. Aceste chiftele pot fi servite cu salata si constituie un pranz potrivit si pentru pachetelul de serviciu.
Ingrediente pentru chiftele de porumb, ton si cartofi pentru pachetelul de serviciu
- 500 gr cartofi, decojiti, taiati
- 185 gr ton un ulei la conserva, scurs, faramitat
- 1 telina (tulpina), taiata
- 1 morcov, decojit, taiat fin
- 100 gr porumb de conserva, scurs
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 galbenus de ou
- 90 gr pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- sos chili
-
frunze de salata verde .
Cum se prepara chiftelele de porumb, ton si cartofi pentru pachetelul de serviciu
Fierbe cartofii, scurge-i, paseaza-i, iar dupa ce racesc, pune piureul de cartofi la frigider o ora. Pune in piure tonul, telina, morcovii, porumbul, galbenusul de ou si patrunjelul. Amesteca, adauga sare si piper si modeleaza chiftelele din noua compozitie.
Da chiftelele prin pesmet, apoi incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelele 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Pune-le pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Cum se servesc chiftelele de porumb, ton si cartofi pentru pachetelul de serviciu
Se servesc cu sos chili si frunze de salata verde.
Sursa foto: veronteokitchen.blogspot.com