Ciupercile umplute cu ceapa caramelizata , branza albastra si crema matoasa de branza reprezinta un aperitiv delicios si savuros. Le poti servi alaturi de alte aperitive , pe platouri ornate cu salata verde.
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu branza albastra
- 3 felii de bacon
- 6 ciuperci mari
- 15 grame unt
- o ceapa mica tocata
- 1 catel de usturoi
- 10 grame crema de branza
- 100 grame branza albastra
- 50 grame pesmet.
Cum se prepara ciupercile umplute cu branza albastra
Intr-o tigaie pune la prajit feliile de bacon. Lasa pe foc pana devin crocante. Scoate feliile de bacon pe un prosop din hartie.
Adauga in tigaie untul si lasa-l sa se incinga. Adauga apoi in untul incins piciorusele ciupercilor, usturoiul si ceapa. Lasa pe foc timp de 15 - 20 de minute, pana cand ceapa se caramelizeaza.
Cu ajutorul unui blender, ceapa cu bacon, crema de branza, branza albastra si pesmetul. Amesteca pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.
Apoi, cu ajutorul unei linguri, umple fiecare ciuperca cu aceasta compozitie. Aseaza ciupercile pe o tava unsa cu unt si da tava la cuptor, timp de 15 - 20 de minute.
Cum se servesc ciupercile umplute cu branza albastra
Ciupercile umplute cu branza albastra se servesc alaturi de alte aperitive.